• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Middagstipset: Varm kålsallad med betor, köttgryta och cheesecake

    LÅNGKOK Låt matlagningen få ta lite tid och gör en mustig köttgryta. Vi smaksätter med svamp i en härlig rätt som hyllar hösten.

    Middagstipset: Varm kålsallad med betor, köttgryta och cheesecake
    Till middag blir det långkok. Foto: Lee Kearney
    Varm kålsallad  med betor
    Förrätt

    Varm kålsallad med betor

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Köttgryta med svamp
    Huvudrätt

    Köttgryta med svamp

    2 timmar   Recept från Icakuriren.se
    Cheesecake med äpple
    Dessert

    Cheesecake med äpple

    1 timme   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Rött vin blir förträffligt till köttgrytan förstås. Se till att välja ett rödvin som är rätt så fylligt, precis som maten, och inte alltför obalanserat friskt i syran. Rotsaker och pumpa är ju ganska söta av naturen. 

    De kan få stramare viner att kännas sura och snipiga. Här är faktiskt lite rundad fruktsötma en fördel. Fruktsötma är ofta en följd av extra varmt växtläge för druvorna, vilket också ger hög alkoholhalt och fyllighet. Märkbara tanniner ger vinet lite klös!

    Budget Manifesto Nero d'Avola, Italien, 14,5 %, 79 kr. Ger smaker av katrinplommon, vanilj och torkade exotiska kryddor samt både fyllighet och strävhet. Servera cirka 16-gradigt. Ekologiskt.

    Lite dyrare 3300 Passitivo Primitivo, Italien, 14%, 99 kr. Körsbärsfruktigt med djup chokladton och russinaccent. Fatfylligt, vaniljrunt och tannintydligt. 16 grader är lagom temperatur. Ekologiskt.

    Alkoholfritt Svartvinbärsdricka, sval, serverad i glaskanna.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!