• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Middagstipset: morotssoppa, fräsch couscoussallad och pannacotta med hallon

    Vi njuter av sommarens smaker av grillade grönsaker på en bädd av couscous. Salsa verde och en salt olivröra med fetaost gör salladen till en riktig smakbomb.

    Middagstipset: morotssoppa, fräsch couscoussallad och pannacotta med hallon
    Primörpackad pärlsallad och underbar pannacotta till efterrätt. Foto: Eva Hildén
    Morotssoppa med sötpotatis

    Morotssoppa med sötpotatis

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Couscoussallad med grillgrönsaker
    Huvudrätt

    Couscoussallad med grillgrönsaker

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Yoghurtpannacotta med hallon
    Dessert

    Yoghurtpannacotta med hallon

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Fräscht, klassiskt rosévin med smaker av färska trädgårdsbär och nypressade medelhavsfrukter är vad vi söker. Vintypen kommer från södra Frankrike, nära medelhavskusten, och är typiskt ett opretentiöst, lätt törstsläckarvin, utmärkt till sommarmat och småprat i skuggan varma dagar. Tillverkas ofta av syrah, grenache eller cabernetdruvor, inte sällan i blandning.

    Rosévin är generellt som bäst året efter produktion, inget att långlagra. Direkt från kylskåp till glas!

    Budget: 2209 Puy Chéri Syrah Rosé, Frankrike, 75 kr. Kär och prisvärd favorit för många, ursprungstypisk med smak av hallon, smultron och frisk röd grapefrukt.

    Lite dyrare: 71770 Perfect Day VdP Méditerranée, Frankrike, 89 kr. Lätt, örtigt och ungt med aromer av vattenmelon, jordgubbar och röda vinbär. Lättare glasflaska.

    Alkoholfritt: Kyld granatäppeljuice med myntakvist, serverad i klar glaskanna för den fina färgens skull.

    AV: CHARLOTTE SJÖGREN
    Sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!