• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Getosttoast, tonnato med en tvist och en klassisk gino

    Middagstipset: Den klassiska italienska rätten vitello tonnato görs vanligtvis på kalv. Vi bjuder på en variant där fläskfilé toppas med den smakrika tonfisksåsen. Till dessert en annan klassiker: gino!

    Getosttoast, tonnato med en tvist och en klassisk gino
    Getosttoast med honung
    Förrätt

    Getosttoast med honung

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Fläskfilé tonnato med potatissallad
    Huvudrätt

    Fläskfilé tonnato med potatissallad

    2 timmar   Recept från Icakuriren.se
    Gino med hallon
    Dessert

    Gino med hallon

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Riktig sommarsöndagsmiddag, helst i skuggan under ett stort träd en het dag med gnistrande rosévin i glasen. Något att minnas i vinter! Rosén bör vara riktigt torr och ganska fyllig med runda bärsmaker och pigga citrusaccenter. Rosévin serveras gärna törstsläckande kylt. Temperaturen stiger raskt redan vid upphällningen. Parkera flaskan i vinkylare och håll inte varma händer runt glaset. Greppa i glasets ben om du vill ha vinet svalt längre.

    Budget 3112 Tenuta Orestiadi Rosato, Italien, 75 kr. Rosig doft, laxrosa färg och runda smaker av jordgubbe och nektarin med citrusaccent. Fylligt nog för fläskkött och behagligt sippvänligt dessutom. Eko.

    Lite dyrare 2282 Côté Mas Organic Rosé, Frankrike, 89 kronor. Laxorange och fylligt med aromer av granatäpplen, röda trädgårdsbär och persikor. Pratvänligt. Eko.

    Alkoholfritt Finaste glaskannan med kyld, glimmande granatäppeljuice och ett par kvistar mynta.

    Av Charlotte Sjögren

    Sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!