• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Middagstipset: Fisk och skaldjur med läckra asiatiska smaker.

    Fira sommaren med fisk och skaldjur. Till efterrätt får givetvis rabarbern huvudrollen.

    Middagstipset: Fisk och skaldjur med läckra asiatiska smaker.
    Salladswraps  med pilgrimsmussla
    Förrätt

    Salladswraps med pilgrimsmussla

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Misotorsk  med sesamnudlar
    Huvudrätt

    Misotorsk med sesamnudlar

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Rabarberbakelser med dulce de leche
    Dessert

    Rabarberbakelser med dulce de leche

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Torskrätten kräver ett vitvin med lite sötma, så att det inte smakar surt i kontrast till tors­kens sötaktiga misosmaksättning. Sötare viner kan även tampas med problembarnet färsk koriander, som kan ge torrt vin en otrevlig, lätt metallisk smak. Leta på tyska hyllan: Kolla cirkeldiagrammet för sötma. Det ska vara kvarts- till drygt halvfyllt. Med sötman följer en behagligt låg alkoholhalt, omkring 10 procent. Vinet kan gott kylas ordentligt och serveras direkt från kylskåpet.

    Budget 5901 Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett, Tyskland, 79 kr. Redan namnet är en njutning. Halvtorrt, druvdoftande och balanserande citrusfriskt med nektartoner och smaker av gula päron och äpplen.

    Lite dyrare 5810 Kloster Eberbach Riesling
    Kabinett,
    Tyskland, 109 kr. Stegrad sötma, men rejäl syra kompenserar. Lime-, ananas- och honungsaromer omger de ursprungs-typiska mineralnyanserna.

    Alkoholfritt, Kyld flädersaft med pressad lime, i fin karaff.

     

    Av Charlotte Sjögren

    Sommelier

     

     

     

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!