• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Varm quinoasallad med palsternacka, palsternacksmos med kyckling, krämig gratäng med palsternacka

    Den goda palsternackan passar bra i allt från soppor och gratänger till varma sallader och puréer. Vi gör det mesta av en omtyckt rotsak med fin sötma.

    Varm quinoasallad med palsternacka, palsternacksmos med kyckling, krämig gratäng med palsternacka
    Foto: Lee Kearney
    Varm quinoasallad med palsternacka
    Huvudrätt

    Varm quinoasallad med palsternacka

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Palsternacksmos med kyckling
    Huvudrätt

    Palsternacksmos med kyckling

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Krämig gratäng med palsternacka
    Huvudrätt

    Krämig gratäng med palsternacka

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om palsternacka

    Palsternacka är en välbekant rotfrukt som vi använder i soppor, ugnsrostad, i mos och på senare år ofta råsteker eller friterar. Rå är den ingen hit, men den goda smaken kommer fram när den tillagas. Särskilt när den får karamelliserad yta i panna eller ugn.

    Den är släkt med moroten vilket syns på utseendet, men krämigt vit i färgen, och söt och lite kryddig i smaken.

    I Sverige har vi odlat och njutit av den söta rotfrukten sedan medeltiden.

    Missa inte vår podd Fikakuriren! Här kan du lyssna på avsnittet där Linda Skugge träffar Åsa Axelsson.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!