• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Potatispiroger på smördeg, seljanka rysk fisksoppa, ostkaka med blåbär

    Hög tid att prova den klassiska ryska fisksoppan seljanka, som får smak och sälta av både saltgurka, oliver och kapris. Men vi inleder med frasiga smördegspiroger.

    Potatispiroger på smördeg, seljanka rysk fisksoppa, ostkaka med blåbär
    Foto: Ulrika Pousette
    Potatispiroger på smördeg
    Förrätt

    Potatispiroger på smördeg

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Seljanka rysk fisksoppa
    Huvudrätt

    Seljanka rysk fisksoppa

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Ostkaka med blåbär
    Dessert

    Ostkaka med blåbär

    1 timme 30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Friskt, fruktigt – och fylligt. Någon sådan vitvinskategori finns dessvärre inte på systembolaget. Men kombinationen existerar likafullt. Torra och rika på fruktsyra bjuder de tungan på rundad strukturkänsla, och ger näsan en fruktig sötma som balanserar soppans salta detaljer. Servera vinerna välkylda i stora kupiga vinglas.

    Budget 22803 Il Nostro Grecanico, Italien, 69 kr. Rund i mun och smakdiger som en hel sensommarfruktsallad, toppad med kryddiga apelsinnyanser. Ekologisk. Lättflaska.

    Lite dyrare 5526 Château Jolys, Frankrike, 109 kr. Bivaxaromatiskt med smeksam nektardoft och smaker av mogna gula plommon och citrus.

    Alkoholfritt Blanda och kyl smakrik äppelmust med en skvätt färskpressad citron, apelsin eller blodgrape.

    Av Charlotte Sjögren
    Sommelier

    Missa inte vår nya podd Fikakuriren! Här kan du lyssna på avsnittet där Linda Skugge träffar Nina Åkestam:
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!