Du behöver
- 4 st sötpotatisar
- 80 g chorizo
- 1 st tetra kikärter
- olivolja till stekning
- 2 st avokador
- st pressad citron
- 0.5 tsk chiliflakes
- 2 dl crème fraîche
Gör så här
Tvätta och torka potatisen. Pricka hål i dem med en gaffel på ett par ställen.
Baka potatisen i mikron cirka 15 minuter. Vänd efter halva tiden. Kolla med kniv eller sticka om den är genomkokt.
Ta av skinnet på korven om du använder färsk, och tärna köttet. Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
Bryn chorizon i lite olivolja. Rör ner kikärterna när korven börjar få färg och fortsätt steka under omrörning ett par minuter.
Skiva avokadon. Lägg upp på ett fat och pressa över citron och strö över chiliflakes.
Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning. Lägg på en klick crème fraiche och skeda över korv och kikärter. Servera med avokadon.
Medan sötpotatisen bakas i mikron fixas toppingen med knaperstekt chorizo och kikärter. En klick sval crème fraiche och krämig avokado och du har en komplett middag.