• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Fideuà med chorizo, bakad sötpotatis med chorizo, choripan med tomatsalsa

    Den eldiga chorizon kan njutas både som smakrik korv och som krydda. En bit korv ger smak åt en hel gryta.

    Fideuà med chorizo, bakad sötpotatis med chorizo, choripan med tomatsalsa
    Foto: Stefan Wettainen
    Fideuà med chorizo
    Huvudrätt

    Fideuà med chorizo

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Bakad sötpotatis med chorizo
    Huvudrätt

    Bakad sötpotatis med chorizo

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Choripan med tomatsalsa
    Huvudrätt

    Choripan med tomatsalsa

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om chorizo

    Chorizo är en korv som oftast görs på fläskkött. Den är chilistark i smaken och har en röd färg som kommer från paprikapulver. Ursprungligen kommer den från Spanien och Portugal men den finns även i Latinamerika och Filippinerna. 

    Traditionell chorizo är grovmald och säljs färsk eller lufttorkad. Den kan stekas eller grillas hel eller skivad. Man kan även dra av fjälstret och steka inkråmet. 

    Rå korv ska behandlas på samma sätt som köttfärs, öppnad förpackning ska helst tillagas samma dag. Fryst håller den dock i tre månader. 

    I Sverige finns även en mer finmalen, varmrökt variant av chorizo. Den ser ut lite som bratwurst men är starkare i smaken. 

    Missa inte vår nya podd Fikakuriren! Här kan du lyssna på avsnittet där Linda Skugge träffar Nina Åkestam:
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!