• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Rotsellerisoppa med vitt vin, långkokt högrev med champinjoner, crème brûlée med kardemumma

    Gör en matresa till Frankrike och laga rotsellerisoppa och långkokt högrev med rött vin. Crème brûlée avslutar den smakrika menyn.

    Rotsellerisoppa med vitt vin, långkokt högrev med champinjoner, crème brûlée med kardemumma
    Foto: Lee Kearney
    Rotsellerisoppa med vitt vin
    Huvudrätt

    Rotsellerisoppa med vitt vin

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Långkokt högrev med champinjoner
    Huvudrätt

    Långkokt högrev med champinjoner

    3 timmar   Recept från Icakuriren.se
    Crème brûlée med kardemumma
    Dessert

    Crème brûlée med kardemumma

    1 timme 30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Den långbräserade högrevsgrytan saknar helt vinfiender bland ingredienserna. Så nästan alla rödviner är tänkbara! Men med långkoket kommer finstämda nyanser, som man gärna speglar med vinets smakbild. Portugisiska rödviner har ofta den generositeten, liksom mineralisk ryggrad. Köttets mörhet matchas bäst av blid ­tanninhalt.

    Budget 2574 Periquita Original, 79 kr. Friskt, rätt mjukt med toner av moreller, sötlakrits, björnbär och pepparkakskryddor. Lättflaska.

    Lite dyrare 2347 Carm 2015, 99 kr. Från ­Madeira med smak av katrinplommon, dadlar, fikon, tobak och choklad. Sydligt växtläge ger smaken hetta. Eko. Släpps 1 mars.

    Alkoholfritt Svartvinbärsdryck, det finns allt fler att välja på både i flaska och för spädning. Hemblandad serveras i karaff!

    Av Charlotte Sjögren
    sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!