Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 500 g fläskfärs
- 1 st gul lök
- salt och vitpeppar
- 2.5 msk smör
- 1 st spetskålshuvud
- 1 st gul lök
- 1 st äpple
- 1 tsk hel kummin
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk finhackad persilja
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Blanda ströbröd med mjölk och låt blandningen svälla i några minuter. Tillsätt fläskfärsen och riven lök, krydda med salt och peppar och blanda väl.
Forma till biffar och stek i hälften av smöret i cirka 3 minuter på varje sida tills biffarna är genomstekta.
Skär kålen i grova strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Dela och kärna ur äpplet och skär i klyftor.
Hetta upp resten av smöret i en stekpanna och fräs kålen med löken och äpplet tills allt mjuknat och fått fin färg. Krydda med kummin och tillsätt grädde och senap. Koka samman tills grädden kokat ihop med kålen något, till en krämig konsistens.
Servera biffarna med kålen, toppa med hackad persilja och ät med kokt potatis eller mos.
Tips: Gör gärna ett smakrikt rotfruktsmos med kålrot, morot och palsternacka att servera till biffarna.