• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Fläskfärsbiffar med gräddig kål, burgare med fläskfärsröra, asiatisk fläskfärs med ingefära

    Färsrätter är praktisk vardagsmat, som går snabbt att laga. Här väljer vi den saftiga fläskfärsen, som passar både till burgare, husman och med asiatiska smaksättare.

    Fläskfärsbiffar med gräddig kål, burgare med fläskfärsröra, asiatisk fläskfärs med ingefära
    Foto: Lee Kearney
    Fläskfärsbiffar med gräddig kål
    Huvudrätt

    Fläskfärsbiffar med gräddig kål

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Burgare med fläskfärsröra
    Huvudrätt

    Burgare med fläskfärsröra

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Asiatisk fläskfärs med ingefära
    Huvudrätt

    Asiatisk fläskfärs med ingefära

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om fläskfärs

    Fläskfärs får ibland stå i skuggan av vardagsfavoriten nötfärs. Men den lite fetare fläskfärsen är verkligen värd att prova med sin fina smak. 

    Fläskfärs brukar innehålla 20–25 procent fett, det är det som gör den så saftig. 

    Det är vanligt att blanda ut fläskfärsen med nötfärs till köttbullar eller pannbiff. Men den smakrika fläskfärsen är lika god på egen hand. 

    Fläskfärsen passar väldigt bra tillsammans med kål, lök och äpple, snabbfräst i pannan eller till kåldolmar och biffar. 

    Även asiatiska smaksättare lämpar sig för fläskfärsen, woka den eller gör små kryddiga fläskfärsbullar att servera med nudlar eller i buljong. 

    Fläskfärsen är också god att göra färslimpa av och fylla med finhackat äpple och katrin­plommon.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!