Fläskfärsbiffar med gräddig kål

Rejält med husmanskänsla får fläskfärsen när den serveras som biffar med gräddig kål med äpple och kummin.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g fläskfärs
  • 1 st gul lök
  • salt och vitpeppar
  • 2.5 msk smör
  • 1 st spetskålshuvud
  • 1 st gul lök
  • 1 st äpple
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk finhackad persilja

Till servering

kokt potatis

Gör så här

1

Blanda ströbröd med mjölk och låt blandningen svälla i några minuter. Tillsätt fläskfärsen och riven lök, krydda med salt och peppar och ­blanda väl.

2

Forma till biffar och stek i hälften av smöret i cirka 3 minuter på varje sida tills biff­arna är genomstekta.

3

Skär kålen i grova strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Dela och kärna ur äpplet och skär i klyftor.

4

Hetta upp resten av smöret i en stekpanna och fräs kål­en med löken och äpplet tills allt mjuknat och fått fin färg. Krydda med kummin och tillsätt grädde och senap. Koka samman tills grädden kokat ihop med kålen något, till en krämig konsistens.

5

Servera biffarna med kålen, toppa med hackad persilja och ät med kokt potatis eller mos.

6

Tips: Gör gärna ett smakrikt rotfruktsmos med kålrot, morot och palsternacka att servera till biffarna.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top