• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Grön ärtsoppa med räkor, varm betsallad med fetaost, banankaka med choklad

    Spana in vad som finns i kyl och frys istället för att storhandla dyra varor. Här gör vi en härlig meny av frysta ärtor, en burk räkor, fryst fiskrom, en påse betor, fetaost, lite baksaker och ett gäng mogna bananer.

    Grön ärtsoppa med räkor, varm betsallad med fetaost, banankaka med choklad
    Foto: Björn Tesch
    Grön ärtsoppa med räkor
    Förrätt

    Grön ärtsoppa med räkor

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Varm betsallad med fetaost
    Huvudrätt

    Varm betsallad med fetaost

    50 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Banankaka med choklad
    Dessert

    Banankaka med choklad

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Till rustika betor av olika slag, päron, syrlig fetaost och nötter samt den sherrysmak­ande majonnäsen passar varmväxt chardonnayvin förträffligt. Örtigheten och smörigheten i vinet kommer att ge salladen ytterligare en dimension. Välj gärna ett vin med lite brynta fatlagringsdofter och frisk syra som matchar ost och vinäger.

    Budget 16443 Wolf Blass Eaglehawk Chardonnay, Australien, 69 kr. Melonfruktig med doft av vanilj och rostat bröd från ekfatslagringen.

    Lite dyrare 6463 Penfolds Koonunga Hill Chardonnay, 89 kr. Doftar äpplen och päron och smakar exotiskt citrusfriskt och smör­igt med varm kryddning från nya ekfat.

    Alkoholfritt 1957 Jus de Poires, Frankrike, 42 kr. Halvsöt, ekologisk hantverkspäron­cider med örtiga nektarsmaker.

    Av Charlotte Sjögren
    sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!