• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Grillad lax med olivade, spaghetti alla puttanesca, kycklingpanna med oliver

    Oliver är packade med både smak och nyttigheter. Men de är mer än ett tilltugg, vi använder dem i pasta, gryta och i en smakrik salsa till lax.

    Grillad lax med olivade, spaghetti alla puttanesca, kycklingpanna med oliver
    Foto: Eva Hildén
    Grillad lax med olivade
    Huvudrätt

    Grillad lax med olivade

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Spaghetti alla puttanesca
    Huvudrätt

    Spaghetti alla puttanesca

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kycklingpanna med oliver
    Huvudrätt

    Kycklingpanna med oliver

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om oliver

    Olivträdets omogna frukter är gröna och övergår sedan i rödbrunt eller svart beroende på sort och mognadsgrad.

    Oliver är rika på nyttigt fleromättat fett, antioxidanter, järn, E-vitamin och A-vitamin.

    De säljs inlagda i salt och vatten eller olja, med eller utan kärna, ibland med kryddig smaksättning. Det finns även fyllda oliver, till exempel med mandel, paprika eller sardeller.

    Vi äter dem som de är eller använder dem i pizza, gratänger, grytor, soppor och röror som till exempel tapenade. Oliver ger en härlig sälta och god smak.

    Det finns många olika oliver, stora små, gröna, rödbruna, svarta, torkade och marinerade. Hitta din egen favorit och välj oliver av god kvalitet, gärna ekologiska. Undvik oliver med E579 i innehållsförteckningen, det innebär att oliverna har färgats med järnglukonat.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!