Spaghetti alla puttanesca med tomat och paprika

Du behöver 400 g fullkornsspagetti 3 msk inlagda, finhackade, soltorkade tomater 1 dl strimlad, grillad paprika 2 vitlöksklyftor, hackade 1/2 röd chili, hackad 4–5 sardellfiléer,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fullkornsspagetti
  • 3 msk inlagda, finhackade, soltorkade tomater
  • 1 dl strimlad, grillad paprika
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1/2 röd chili, hackad
  • 4–5 sardellfiléer, hackade
  • 1/2 dl krossade tomater
  • 2 msk kapris
  • 2 dl goda, svarta
  • oliver
  • svartpeppar
  • 2 msk strimlad bladpersilja

Gör så här

1
1 Koka spagettin på vanligt sätt.

2
2 Fräs soltorkade

3
tomater, paprika, vitlök, chili, sardeller och tomatkross. Ingen extra olja behövs.

4
3 Rör i krossade, kapris och oliver. Blanda i spagettin. Krydda med svartpeppar och persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top