• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Nudelsoppa med misobullar, vegopannbiff med pressgurka, vegokebab i libabröd

    Det blir allt lättare att äta vegetariskt. Med formbar sojafärs fixar du lätt bullar, biffar och kebab!

    Nudelsoppa med misobullar, vegopannbiff med pressgurka, vegokebab i libabröd
    Foto: Stefan Wettainen
    Nudelsoppa med misobullar
    Huvudrätt

    Nudelsoppa med misobullar

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Vegopannbiff med pressgurka
    Huvudrätt

    Vegopannbiff med pressgurka

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Vegokebab i libabröd
    Huvudrätt

    Vegokebab i libabröd

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om vegofärs

    Av vegetarisk formbar vegofärs kan du göra färsrätter som håller ihop, till exempel burgare, bullar, och biffar, men den kan också användas i såser och grytor. Färsen görs på sojaprotein, är helt vegetarisk (till skillnad från till exempel quornfärs som innehåller äggvita) och passar även veganer. Färsen innehåller en del kryddor, bland annat lök och salt, så var därför försiktig med saltet när du kryddar själv. Tina färsen i rumstemperatur i cirka en timme eller i kylen över natten. Att tina den i mikro är inte att rekommendera. 

    Till de här recepten har vi använt vegetarisk formbar färs gjord på sojaprotein, av märket Anamma, men även Vegme har formbar vegofärs.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!