• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Mangosallad med fänkål, kycklinggryta med röd curry, frusen cheesecake med daim

    Vi ger matbordet en färgkick med en mustig kycklinggryta med färsk gurkmeja och röd currypasta. Även förrätten med sin solgula mango och röda chili är en fröjd för både öga och gom.

    Mangosallad med fänkål, kycklinggryta med röd curry, frusen cheesecake med daim
    Foto: Eva Hildén
    Mangosallad med fänkål
    Förrätt

    Mangosallad med fänkål

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kycklinggryta med röd curry
    Huvudrätt

    Kycklinggryta med röd curry

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Frusen cheesecake med daim
    Dessert

    Frusen cheesecake med daim

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Fyllig lager är att föredra till curry, Detta för att inte riskera otrevligt metalliska smak­överraskningar som kombinationen vin och curry lätt ger.

    Alkoholen ger lagern fyllighet, runt 5 procent räcker gott. Njuts bäst kyld. Önskas alkoholfritt passar en smakrik ale bättre, och den får gärna vara snäppet varmare, runt 12 grader. 

    Budget 1361 Cirrus, 5,1 %, Sverige, 13:90 för 330 ml. Kryddigt maltig, nyanser av nektar, halm och citrus. Eko.

    Lite dyrare 1219 Hop Federation Pilsner, Nya Zeeland, 21:90 + pant för 330 ml. Råg­brödig, med beska och örtövertoner samt tropiska nyanser som ananas och apelsin.

    Alkoholfri 1975 Sigtuna Non Alco Pale Ale, 0,5 %, Sverige, 16:90 för 330 ml. Smakrikt rundad med tydlig beska och accent av nektarin och tallbarr.

    Av Charlotte Sjögren sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!