• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Blåmusslor med örtsmör, torskrygg med paprikasås, minipavlova med vaniljgrädde

    Ta en matresa till Medelhavet med gratinerade vitlöksdoftande musslor och därefter torskrygg med mustig paprikasås och aioli. Söta portionsmaränger till dessert.

    Blåmusslor med örtsmör, torskrygg med paprikasås, minipavlova med vaniljgrädde
    Foto: Lee Kearney
    Blåmusslor med örtsmör
    Förrätt

    Blåmusslor med örtsmör

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Torskrygg med paprikasås
    Huvudrätt

    Torskrygg med paprikasås

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Minipavlova med vaniljgrädde
    Dessert

    Minipavlova med vaniljgrädde

    1 timme 30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Saffranet i torskrätten hör till de dominanta kryddor som kan vara smått trixiga att välja vin till. Vinet behöver ha en tydligt kryddig och örtig personlighet för att inte försvinna ur medvetandet vid måltiden. Välj gärna ett vitt av druvor som viognier eller grüner veltliner. Vaniljtoner, exotisk frukt och lätta ekfatsinslag är fördelar.

    Budget Kyld 4320 Steinschaden Grüner Veltliner, Österrike, 79 kr. Karaktäristiskt vitpepprigt med sydfruktiga nyanser och frisk syra.

    Lite dyrare 6290 McManis Viognier, USA, 99 kr. Fruktdigert kaliforniskt med exotiska frukttoner jämte mogna gula päron i aromen. Fyllighet, fatton och matvänlig fräschör. Njuts kall.

    Alkoholfritt Pärondryck med flera pressade limefrukter i. Servera kylskåpskall, i karaff.

    Charlotte Sjögren sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!