Du behöver
- 500 g kålrot
- 1 st gul lök
- 1 st klyfta vitlök
- 2 msk olivolja
- 1 burk körsbärstomater
- 1 dl grädde
- salt och svartpeppar
- nykokt pasta
- pesto
- parmesanost
- färsk basilika
Gör så här
Skala och skär kålroten i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Koka upp lättsaltat vatten och koka kålroten i 5 minuter tills den mjuknat. Häll av i durkslag.
Hetta upp oljan i en kastrull och tillsätt kålroten, bryn den tillsammans med lök och vitlök i ett par minuter tills den fått fin färg.
Tillsätt tomater och grädde och krydda med salt och peppar. Låt puttra utan lock i 5–10 minuter tills såsen tjocknat.
Servera med nykokt pasta, pesto och riven parmesanost. Toppa gärna med plockad eller grovhackad basilika.
Tips: Krydda upp pastasåsen med finhackad färsk chili. Låt chilin fräsa med tillsammans med kålroten.
Den krämiga pastasåsen blir allra bäst med cocktailtomater som är extra söta i smaken.