• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Stekt kålrot med champinjoner, pasta med kålrot och tomat, soppa med kålrot

    Den orangegula kålroten med fin sötma och tydlig kålsmak är spännande att laga till på många olika sätt. Prova den stekt med svamp, i pastasås och i en krämig soppa.

    Stekt kålrot med champinjoner, pasta med kålrot och tomat, soppa med kålrot
    Foto: Lee Kearney
    Stekt kålrot med champinjoner
    Huvudrätt

    Stekt kålrot med champinjoner

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Pasta med kålrot och tomat
    Huvudrätt

    Pasta med kålrot och tomat

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Krämig soppa med kålrot
    Huvudrätt

    Krämig soppa med kålrot

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om kålrot

    Kålroten är en kålväxt som används som en rotsak. Den har gulorange fruktkött och är ofta tvåfärgad i skalet. Kålroten kallas ibland Nordens apelsin på grund av sitt höga C-vitamininnehåll. Den är också rik på folat. 

    I det klassiska svenska husmansköket har den alltid varit populär tillsammans med kokt fläsklägg i ett mustigt rotmos. 

    Smaken är söt med en liten lätt beska och distinkt kålsmak. Kålroten passar utmärkt i soppa tillsammans med kryddiga tillbehör som chili och curry. Men den är lika god att råsteka med örter och vitlök. Testa även att hyvla rå kålrot i riktigt tunna skivor eller grovriv och blanda ner i en sallad med syrlig vinägrett. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!