• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Rökt laxrulle med fetakräm, kycklingpanna med kornotto, mille-feuille med kaneläpplen

    Med lite rökt lax, kycklinglår och fryst smördeg fixar du enkelt en festmiddag som ger stor utdelning för liten ansträngning. I redskapsväg behövs knappt mer än en skärbräda, en panna och en plåt för att fixa den här menyn!

    Rökt laxrulle med fetakräm, kycklingpanna med kornotto, mille-feuille med kaneläpplen
    Foto: Björn Tesch
    Rökt laxrulle med fetakräm
    Smårätter & tillbehör

    Rökt laxrulle med fetakräm

    10 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kycklingpanna med kornotto
    Huvudrätt

    Kycklingpanna med kornotto

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Mille-feuille med kaneläpplen
    Dessert

    Mille-feuille med kaneläpplen

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dryckestips

    Småfylligt vitvin med smöriga, inte alltför skarpa ekfatstoner matchar korngryn, kyckling och svamp finemang. Frisk fruktighet, vaniljfyllig smak och välavvägd struktur ger god balans.

    Vinerna kommer bäst till sin fördel om de dricks något ljummare än kylskåpskallt, så ta ut dem från kylen sådär trettio minuter före servering.

    Budget 7046 Glen Ellen, USA, 79 kr. Här samsas mogen smak av gula äpplen med ananas. Lätt ekarom dröjer kvar, och druvtypisk kolaton.

    Lite dyrare 6463 Penfolds Koonunga Hill, Australien, 89 kr. Fräscht äppligt med spår av ekfat som brynta, knäckiga smörtoner. Antydd ananas breddar aromen.

    Alkoholfritt 1989 Stowford Press, 0,5 %, 7 kronor för 330 ml. Nästan torr, ljuvligt halmaromatisk äppelcider från England.

    Charlotte Sjögren sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!