Rökt laxrulle med fetakräm, kycklingpanna med kornotto, mille-feuille med kaneläpplen
Med lite rökt lax, kycklinglår och fryst smördeg fixar du enkelt en festmiddag som ger stor utdelning för liten ansträngning. I redskapsväg behövs knappt mer än en skärbräda, en panna och en plåt för att fixa den här menyn!

Dryckestips
Småfylligt vitvin med smöriga, inte alltför skarpa ekfatstoner matchar korngryn, kyckling och svamp finemang. Frisk fruktighet, vaniljfyllig smak och välavvägd struktur ger god balans.
Vinerna kommer bäst till sin fördel om de dricks något ljummare än kylskåpskallt, så ta ut dem från kylen sådär trettio minuter före servering.
Budget 7046 Glen Ellen, USA, 79 kr. Här samsas mogen smak av gula äpplen med ananas. Lätt ekarom dröjer kvar, och druvtypisk kolaton.
Lite dyrare 6463 Penfolds Koonunga Hill, Australien, 89 kr. Fräscht äppligt med spår av ekfat som brynta, knäckiga smörtoner. Antydd ananas breddar aromen.
Alkoholfritt 1989 Stowford Press, 0,5 %, 7 kronor för 330 ml. Nästan torr, ljuvligt halmaromatisk äppelcider från England.
Charlotte Sjögren sommelier