Persisk bönsallad med tomater och granatäpple

Du behöver 2 dl kidneybönor (6 dl kokta) alt 2 burkar kokta 4.5 dl vatten 1 tsk salt 6 st potatis (ca 550 g) 1...


10 portioner

Du behöver

  • 2 dl kidneybönor (6 dl kokta) alt 2 burkar kokta
  • 4.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 6 st potatis (ca 550 g)
  • 1 st vitkålshuvud (ca 800 g)
  • 3 st morötter (300 g)
  • 2 st röda paprikor (300 g)
  • 2 st saltgurkor helst utan sockertillsats
  • 2.5 st hårdkokta ägg
  • 2 dl purjolök hackad
  • 20 st cocktailtomater
  • 20 st gröna oliver
  • granatäpple kärnorna från ett

Dressing:

1 l yoghurt eller matlagningsyoghurt
3 dl majonnäs
0.5 st citron
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Blötlägg bönorna i vatten över natten. Koka upp vattnet och lägg i bönorna tillsammans med salt. Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet när bönorna är färdigkokta (tar cirka 45 minuter) och låt bönor och potatis svalna.

2
Strimla eller hacka kålen för hand eller i matberedare. Tärna morötter och paprika.

3
Skär potatisen, gurkan och äggen i små tärningar.

4
Blanda allt med bönorna och purjolöken i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner den. Ställ gärna salladen kallt minst ett par timmar (eller över natten) före servering. Om du vill kan du garnera med tomater, oliver och granatäppelkärnor som på bilden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top