Du behöver
- 4 prt jasminris
Koreanska räkor
1 msk gochujang
1 msk koreansk soja eller japansk
0.5 msk honung
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
0.5 tsk fint riven ingefära
1 st liten vitlöksklyfta
200 g skalade räkor
Grönsaker
300 g rödkål
1 st stor morot
1 dl kimchi från burk
0.5 st lime
2 st avokador
2 st salladslökar
4 st ägg
olja till stekning
limeklyftor till stekning
Gör så här
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Koreanska räkor Blanda gochujang, soja, honung, sesamolja, risvinäger, riven ingefära och vitlök i en skål. Vänd ner räkorna och blanda väl.
Grönsaker Strimla rödkålen väldigt fint, helst med mandolin. Strimla eller riv moroten. Hacka kimchin och lägg den i en skål. Pressa över limen och blanda ner kålen och moroten.
Dela avokadorna, ta bort skal och kärnor och skiva köttet. Skiva salladslöken.
Stek äggen. Fördela riset i skålar. Lägg på räkor, avokado, ägg och kimchikål. Toppa med salladslök. Servera med limeklyftor.
Tips: Den koreanska chilipastan gochujang ger ett härligt sting åt räkorna. Den kan ersättas med som sriracha eller sambal oelek, men minska då mängden och smaka dig fram.
Allt i en skål på koreanskt vis med chiliheta räkor, ris, ägg och krispiga grönsaker.