• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Shrimp rolls, pasta med räkor och koreanska räkor med ris och ägg

    Numera går det att köpa goda, handskalade räkor på burk, vilket gör det enkelt att snabbt sno ihop en lyxig middag som funkar alla dagar i veckan. Prova några av våra favoriter!

    Shrimp rolls, pasta med räkor och koreanska räkor med ris och ägg
    Foto: Björn Tesch
    Koreanska räkor med ris och ägg
    Huvudrätt

    Koreanska räkor med ris och ägg

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Shrimp rolls med äpple
    Huvudrätt

    Shrimp rolls med äpple

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Gräddig pasta med räkor
    Huvudrätt

    Gräddig pasta med räkor

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om räkor

    Vi svenskar älskar räkor, och det är främst den mindre kallvattensräkan vi äter (med namn som ishavsräka, nordhavsräka eller grönlandsräka). Varmvattenräk­orna – de tropiska varianterna, till exempel scampi, jätteräka, tigerräka eller gambas, är ofta sämre val hållbarhetsmässigt. 

    Vill du äta räkor varma så tänk på att de bara bör tillagas som allra hastigast, annars blir de gummiaktigt sega. 

    Alla räkor föds som hanar, för att sedan byta kön ungefär mitt i livet och bli honor.  

    Släng inte räkskalen! Koka en superenkel fond genom att fräsa skalen tillsammans med lök, vitlök och lite morot i smör i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka utan lock i 20–30 minuter. Sila av och spara till en fantastisk soppa eller sås.

    Bland smakkamraterna hittar vi citrus, vitlök, chili, saffran, pepparrot, dill och koriander.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!