Koreanska räkor med ris och ägg

Du behöver 4 prt jasminris Koreanska räkor 1 msk gochujang 1 msk koreansk soja eller japansk 0.5 msk honung 1 tsk sesamolja 1 tsk risvinäger...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt jasminris

Koreanska räkor

1 msk gochujang
1 msk koreansk soja eller japansk
0.5 msk honung
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
0.5 tsk fint riven ingefära
1 st liten vitlöksklyfta
200 g skalade räkor

Grönsaker

300 g rödkål
1 st stor morot
1 dl kimchi från burk
0.5 st lime
2 st avokador
2 st salladslökar
4 st ägg
olja till stekning
limeklyftor till stekning

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Koreanska räkor Blanda gochu­jang, soja, honung, sesamolja, risvinäger, riven ingefära och vitlök i en skål. Vänd ner räk­orna och blanda väl.

3

Grönsaker Strimla rödkålen väldigt fint, helst med mandolin. Strimla eller riv moroten. Hacka kimchin och lägg den i en skål. Pressa över limen och blanda ner kålen och moroten.

4

Dela avokadorna, ta bort skal och kärnor och skiva köttet. Skiva salladslöken.

5

Stek äggen. Fördela riset i skålar. Lägg på räkor, avokado, ägg och kimchikål. Toppa med salladslök. Servera med limeklyftor.

6

Tips: Den koreanska chilipastan gochujang ger ett härligt sting åt räkorna. Den kan ersättas med som sriracha eller sambal oelek, men minska då mängden och smaka dig fram.


Kommentar:
Allt i en skål på koreanskt vis med chiliheta räkor, ris, ägg och krispiga grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top