Stir fry med bläckfisk

Du behöver 400 g tinad bläckfisk stora eller små tuber eller ringar neutral olja till stekning salt 500 g pak choi 2 st salladslökar 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tinad bläckfisk stora eller små tuber eller ringar
  • neutral olja till stekning
  • salt
  • 500 g pak choi
  • 2 st salladslökar
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st röd chili finhackad
  • 0.5 msk färsk hackad ingefära
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 msk fisksås
  • 2 msk ostronsås
  • 0.5 st lime saften
  • 0.5 kruka thaibasilika

Till servering

nykokt ris

Till garnering

extra thaibasilikablad

Gör så här

1

Skär stora tuber i breda strimlor. Skär eventuellt ett rutmönster i köttet. Används små tuber, skär dem i ringar.

2

Hetta upp en panna med 1 msk olja. Stek bläckfisken hastigt, cirka 1 minut, salta lätt och lägg över på tallrik.

3

Bryt isär pak choi-bladen. Strimla det vita och låt gröna delar vara hela. Skiva salladslöken.

4

Hetta upp stekpannan med 1 msk olja och fräs vitlök, chili och ingefära mycket hastigt. Rör i socker, tillsätt sedan all pak choi och salladslöken. Fortsätt steka under omrörning. Tillsätt fisksås, ostronsås, limesaft och thaibasilika, och stek under omrörning ytterligare en minut.

5

Vänd sist ner bläckfisken. Strö på thaibasilika och servera direkt.


Kommentar:
Prova en snabbstekt thailändsk stir fry med mör bläckfisk och krispig pak choi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top