Du behöver
- 400 g tinad bläckfisk stora eller små tuber eller ringar
- neutral olja till stekning
- salt
- 500 g pak choi
- 2 st salladslökar
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 st röd chili finhackad
- 0.5 msk färsk hackad ingefära
- 0.5 tsk strösocker
- 0.5 msk fisksås
- 2 msk ostronsås
- 0.5 st lime saften
- 0.5 kruka thaibasilika
Till servering
nykokt ris
Till garnering
extra thaibasilikablad
Gör så här
Skär stora tuber i breda strimlor. Skär eventuellt ett rutmönster i köttet. Används små tuber, skär dem i ringar.
Hetta upp en panna med 1 msk olja. Stek bläckfisken hastigt, cirka 1 minut, salta lätt och lägg över på tallrik.
Bryt isär pak choi-bladen. Strimla det vita och låt gröna delar vara hela. Skiva salladslöken.
Hetta upp stekpannan med 1 msk olja och fräs vitlök, chili och ingefära mycket hastigt. Rör i socker, tillsätt sedan all pak choi och salladslöken. Fortsätt steka under omrörning. Tillsätt fisksås, ostronsås, limesaft och thaibasilika, och stek under omrörning ytterligare en minut.
Vänd sist ner bläckfisken. Strö på thaibasilika och servera direkt.
Prova en snabbstekt thailändsk stir fry med mör bläckfisk och krispig pak choi.