Tomater i ugn med ägg och fetaost

Du behöver 3 msk olivolja eller rapsolja 5 st tomater medelstora 125 g fetaost 4 st ägg chili färsk eller torkad efter smak 0.5 dl...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 msk olivolja eller rapsolja
  • 5 st tomater medelstora
  • 125 g fetaost
  • 4 st ägg
  • chili färsk eller torkad efter smak
  • 0.5 dl bladpersilja finhackad

Gör så här

1
Häll oljan i en pajform (25–28 centimeter i diameter). Skiva tomaterna i 1/2 centimeter tjocka skivor. Täck formen med dem. Lägg i lager på lager om det behövs. Baka tomaterna i ugnen i 45 minuter i 200 grader.

2
Riv sedan fetaosten och strö över de varma tomaterna. Finhacka lite färsk chili eller strö på torkad chili efter smak.

3
Gör små gropar i fetaosten och knäck ett ägg i varje grop, äggulorna ska vara hela. Gratinera i ugnen i 15 minuter tills äggen stannat. Strö över persiljan och servera genast.

4
Servera ett gott bröd till.


Kommentar:
Läsarrecept från Marieta Krekmanova, Västerås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top