Varm bowl med kikärtor

Du behöver Rostade kikärtor 1 pkt kikärtor 380 g 0.5 msk olivolja 0.5 tsk paprikapulver 0.5 tsk salt Bowl 2 st klyftor vitlök 125 g...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

Rostade kikärtor

1 pkt kikärtor 380 g
0.5 msk olivolja
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk salt

Bowl

2 st klyftor vitlök
125 g färsk grönkål
olivolja till stekning
4 dl matvete
6 dl grönsaksbuljong
2 st salladslökar
4 st ägg
krasse
9 st rädisor

Gör så här

1

Rostade kikärtor Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kikärtorna i en skål. Tillsätt olja, paprikapulver och salt. Blanda väl och sprid sedan ut kikärtorna på en papprad plåt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

2

Bowl Skala och hacka vitlöken. Repa grönkålen och strimla den fint. Fräs vitlök och grönkål i olivolja i en panna eller gryta med lock. Rör ner matvete och tillsätt buljong. Låt småputtra under lock i 10–15 minuter, eller tills matvetet är genomkokt. Strimla salladslöken och rör ner den.

3

Koka upp en kastrull med vatten. Sänk ner äggen med sked och låt koka i 5 minuter för lös äggula och 7 minuter för fast gula. Spola äggen i kallt vatten och skala dem sedan.

4

Fördela matveteblandningen i skålar. Toppa med rostade kikärtor, krasse eller groddar och halverade rädisor. Lägg ett delat ägg i varje skål och servera.


Kommentar:
Genom att kikärtorna rostas får de ännu nötigare smak. Supergott i en varm skål med mathavre, grönkål, krispigt grönt och mjukkokt ägg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top