• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Vilda tacos med coleslaw, höstbolognese med rotfrukter och älgpanna med mathavre

    Chiliheta tacos, höstsmakande bolognese eller praktisk fänkålsdoftande allt i ett-panna. Med älgfärs får du snabbt smakrika middagar på bordet.

    Vilda tacos med coleslaw, höstbolognese med rotfrukter och älgpanna med mathavre
    Foto: Stefan Wettainen
    Vilda tacos med coleslaw
    Huvudrätt

    Vilda tacos med coleslaw

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Höstbolognese med rotfrukter
    Huvudrätt

    Höstbolognese med rotfrukter

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Älgpanna med mathavre
    Huvudrätt

    Älgpanna med mathavre

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om älgfärs

    Älgfärs finns i frysdisken i välsorterade livsmedelsbutiker. Under jaktsäsongen brukar det även gå att få tag på färsk färs. 

    Älgfärs är ett mycket magert kött med distinkt viltsmak. Gör man köttbullar eller biffar kan det vara en god idé att höja fetthalten genom att blanda ut färsen med fläskfärs eller blanda den med grädde eller crème fraiche. Då håller den ihop bättre. 

    Älg passar fint ihop med klassiska viltkryddor såsom timjan, enbär och rosmarin men klarar även mer robust kryddning såsom chili och vitlök. 

    Viltkött har en högre andel omega 3-fett jämfört med tamboskap och är även rikt på zink och selen. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!