Så här lagar du enkla och goda vardagsrätter med muscatpumpa
Muscatpumpa är en av de godaste pumporna, med sin söta smak. Vi passar på i säsong och lagar soppa, pasta och tacos med den mångsidiga jätten.

Värt att veta om muscatpumpa
Pumpa, som är släkt med både gurka och melon, tillhör en jättefamilj. De vanligaste pumpasorterna i grönsaksdisken kommer från familjerna myskpumpa (Cucurbita moschata), pumpa (Cucurbita pepo) och jättepumpa (Cucurbita maxima).
En av de godaste är muscatpumpan från myskfamiljen. Muscaten liknar en skalad jätteklementin med brunaktigt skal försett med tydliga åsar.
Pumpa passar bra till paj, bräserad, syltad, i soppa och marmelad och går också att äta rå.
En prima pumpa ska kännas tung för sin storlek. Den har lång hållbarhet vid rätt förvaring, svalt och mörkt ska det vara!
Att dela en stor pumpa är en utmaning. Placera gärna pumpan på en handduk på en köksbänk så den ligger stadigt. Stick in en kraftig kniv vid skaftfästet och skär halvvägs, alltid bort från dig själv. Vänd sedan pumpan och skär från andra sidan. Skrapa bort kärnor och eventuella fibertrådar med sked.