• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Smördegsflarn, långkokt oxkind och stekta plommon med amaretto

    Ställ in grytan i ugnen på morgonen och njut av mört kött i mustig sås till kvällen. Med ett långkok får du tid till annat än matlagning i helgen.

    Smördegsflarn, långkokt oxkind och stekta plommon med amaretto
    Foto: Stefan Wettainen
    Smördegsflarn med getost
    Förrätt

    Smördegsflarn med getost

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Långkokt oxkind med pancetta
    Huvudrätt

    Långkokt oxkind med pancetta

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Potatisstomp
    Smårätter & tillbehör

    Potatisstomp

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Stekta plommon  med amaretto
    Dessert

    Stekta plommon med amaretto

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Gott att dricka till

    Rund och mörk lager passar förstås, liksom ett småfylligt men fruktigt iberiskt rödvin. Servera ölet kallt, men rödvinet runt 16 grader.

    Mörk lager 1006 Mariestads Dunkel, 5,8 %, Sverige, 14:90 + pant för 330 ml. Eko.

    Rött vin 2156 Senda de las Rochas, Spanien, 92 kr. Eko.

    Alkoholfritt1954 Eriksberg Hovmästarlager, 0,5 %, 11:95 för 330 ml.

    Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!