Stekta plommon med amaretto

Du behöver 8 st plommon 2 msk smör 2 msk strösocker 0.75 dl amaretto 2 msk flagad mandel 250 g mascarponeost 1 tsk vaniljsocker Gör...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st plommon
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 0.75 dl amaretto
  • 2 msk flagad mandel
  • 250 g mascarponeost
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1

Halvera och kärna ur plommonen.

2

Smält smör och socker i en stekpanna och stek plommonen ett par minuter på varje sida. Tillsätt amaretton och låt puttra i 5 minuter. Strö över flagad mandel.

3

Rör ihop mascarpone och ­vaniljsocker.

4

Fördela plommonen på tallrikar och skeda över amarettosåsen. Servera med en klick mascarpone.


Kommentar:
Mandelsmakande amarettolikör med syrliga plommon är en helt ljuvlig kombination. På en kvart gör du denna oemotståndliga dessert.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top