• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Torskpinnar med coleslaw, torskburgare med chilimajo och torsk i kaviarsås

    Torskblocket är frysens mest praktiska stapelvara och går att använda till mycket. Ofta blir det kanske fiskgratäng med mos, men det finns mycket mer man kan göra med den lättstaplade torsken.

    Torskpinnar med coleslaw, torskburgare med chilimajo och torsk i kaviarsås
    Foto: Linda Prieditis
    Torskpinnar med coleslaw
    Huvudrätt

    Torskpinnar med coleslaw

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Torskburgare med chilimajo
    Huvudrätt

    Torskburgare med chilimajo

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Torsk i kaviarsås med räkor
    Huvudrätt

    Torsk i kaviarsås med räkor

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om torsk

    Ät gärna torsk – men inte vilken som helst. Välj MSC- ­eller Kravmärkt fisk för att försäkra dig om att den inte kommer från ett hotat bestånd. I skrivande stund ger WWF även grönt ljus till torsk fiskad med lina eller garn i Barents hav, Arktiska havet, Norska havet och vid Svalbard (Spetsbergen, Björnön); kolla Fiskguiden på WWF:s hemsida för att se vad som gäller just nu. 

    Görs gratäng på fryst torskblock släpper fisken väldigt mycket vätska och gratängen kan bli vattnig. För krämigare gratäng, låt fisken tina först och torka av den innan den läggs i formen. 

    Vi tinar ofta torsk i kylen över natten eller genom att låta den ligga framme i rumstemperatur, men för bäst bevarande av kvaliteten bör den tinas snabbt. Ta blocket ur dess förpackning, lägg fisken i en plastpåse, förslut väl och tina sedan i kallt vattenbad. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!