Torskburgare med chilimajo

Du behöver 1 st torskblock 400 g 1 st ägg 1 msk vispgrädde 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk fint hackad persilja 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st torskblock 400 g
  • 1 st ägg
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk fint hackad persilja
  • 1 msk fint hackad dill
  • 1 st avokado
  • 10 cm gurka
  • 1 st litet grönt äpple
  • 1 tsk pressad citron

Chilimajo

1 dl majonnäs
1 tsk sambal oelek
2 tsk pressad citron
smör

Till servering

4 skiva surdegsbröd stekt eller rostat
1 msk fint skuren gräslök

Gör så här

1

Tina torsken, torka av och skär den i grova bitar. Lägg i en matberedare med kniven monterad tillsammans med ägg, grädde, salt och vitpeppar, och mixa snabbt ihop till en jämn färs. Blanda i persilja och dill.

2

Dela avokadon och ta bort skal och kärna. Tärna den och gurkan fint. Skär bort kärn­huset från äpplet och tärna resten fint. Droppa lite pressad citron över alltsammans.

3

Chilimajo Rör ihop majonnäs, sambal oelek och citronsaft.

4

Forma med fuktade händer fyra burgare av fiskfärsen och stek dem gyllene i smör. Stek dem tills de är fasta, men inte för länge; då blir de torra.

5

Klicka lite majonnäs på varje brödskiva och lägg på fiskburgarna. Skeda på avokado, ­äpple och gurka, och strö över lite gräslök.


Kommentar:
Torskblock passar finfint i burgare men tänk på att smaksätta färsen. Provstek lite färs om du känner dig osäker på kryddningen!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top