• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Pastarullar med kycklingfärs, kycklingfärs i salladsblad och kycklingbollar med squashnudlar

    Vi svenskar älskar färs men håller oss oftast till nötkött när vi lagar favoriter som köttbullar, tacos och köttfärssås. Byt till kycklingfärs ibland och bjud smaklökarna på något nytt!

    Pastarullar med kycklingfärs, kycklingfärs i salladsblad och kycklingbollar med squashnudlar
    Foto: Björn Tesch
    Pastarullar med kycklingfärs
    Huvudrätt

    Pastarullar med kycklingfärs

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kycklingfärs i salladsblad
    Huvudrätt

    Kycklingfärs i salladsblad

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kycklingbollar med squashnudlar
    Huvudrätt

    Kycklingbollar med squashnudlar

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om kycklingfärs

    Kycklingfärs måste precis som annat kycklingkött genomstekas för att ta död på eventuella bakterier. Detta är extra viktigt att komma ihåg när färsen används till hamburgare eller bullar; skär i dem för att kontrollera att de är klara innan du äter dem. 

    Kycklingfärs är en väldigt användbar råvara men tillagad blir den blek i färgen och smakar inte så mycket i jämförelse med andra färser. Smaksätt med såser, kryddor eller örter och ge gärna lite extra färg med hjälp av till exempel soja, tomatpuré eller worcestershiresås. 

    Köttet är magert och kan bli lite torrt när det tillagas och vätskan avdunstar. Tillsätt gärna lite extra fett i form av grädde eller färskost, eller blanda i rivna grönsaker när du gör bullar och burgare. Det ökar saftigheten. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!