• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Pasta med broccoli och valnötter, broccolisoppa och bellaverdebroccoli med linser

    Broccoli, som tillhör kålfamiljen, är en riktigt nyttig grönsak som är prisvärd och god i det mesta. Vi bjuder på broccoli i soppa, i pasta och råstekt med matiga linser.

    Pasta med broccoli och valnötter, broccolisoppa och bellaverdebroccoli med linser
    Foto: Lee Kearney
    Pasta med broccoli och valnötter
    Huvudrätt

    Pasta med broccoli och valnötter

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Broccolisoppa med kikärtor
    Huvudrätt

    Broccolisoppa med kikärtor

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Bellaverdebroccoli med linser
    Huvudrätt

    Bellaverdebroccoli med linser

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om broccoli

    Broccolin har sitt ursprung i länderna runt Medelhavet och blev populär någon gång på 1950-talet. Den är näringsrik på C-, A- och K-vitamin och innehåller även fibrer, järn, kalium och kalcium. 

    Stammarna är fasta, och buketterna är mjälla i konsistensen. Förvara broccolin i en plastpåse i kylen och skölj den precis innan den ska tillagas. Den kan också ätas rå, gärna tunnskivad. 

    Stjälkarna går precis lika bra att äta. Skär ner stjälkarna i mindre bit­ar och råstek med olivolja och kryddor. Eller prova att skiva stjälkarna med en mandolin i riktigt tunna skivor och blanda ner i en sallad. 

    Den lite mindre broccolisorten, bellaverde, med sina långa stjälkar och söta fina smak kallas även broccolini eller sparrisbroccoli. Råstek med olivolja eller koka mjuk men med kärna kvar i lättsaltat vatten.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!