Mexikansk salsa med tomat och chili

Du behöver 500 g krossade tomater 1 msk röd chili krossad eller hackad 0.5 tsk kummin malen 0.5 tsk oregano 1 tsk salt 2 st...

Tillagningstid: 75 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk röd chili krossad eller hackad
  • 0.5 tsk kummin malen
  • 0.5 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka cirka 1 timme på lägsta värme, späd vid behov med lite vatten.

2
Låt svalna och kyl den sedan i kylskåpet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top