• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Edward Blom är tillbaka med ännu en maffig och mysig glögg

  Edward Blom upprepar förra årets succé och lanserar ännu en egen glögg, den här gången med låg alkoholhalt.

  Edward Blom är tillbaka med ännu en maffig och mysig glögg

  Förra hösten lanserade Edward Blom sin "maffiga och mysiga" starkvinsglögg i samarbete med Saturnus. Drycken blev en succé och sålde slut lagom till Lucia. Nu följer den folkkäre gastronomen upp förra årets framgångar med en ny produkt – "Edward Bloms maffiga och mysiga lättvinsglögg".

   – Det här är hur jag vill att en glögg med låg alkoholhalt ska smaka. Den är mindre söt än andra alkoholfria glögger och kryddorna tillsammans med den lilla gnuttan konjak ger den trycket som ofta saknas. Det är en alkoholfri glögg för vuxna, säger Edward Blom i ett pressmeddelande. 

  Precis som förra årets variant är lättvinsglöggen kryddad med traditionella glöggkryddor som kanel, nejlika, ingefära, kardemumma och pomeransskal. Det avalkoholiserade rödvinet som använts har smak av mörkt farinsocker och torkade frukter som fikon och russin. Även här har man velat hålla nere sockerhalten.

  – Glögg får absolut inte vara för söt, det är väldigt viktigt för mig. Man vill ju kunna dricka flera muggar utan att få sötchock, som Edward Blom sa förra året.

  Edward Bloms lättvinsglögg finns i butik från slutet av oktober och har ett rekommenderat pris på 35 kr och en alkoholhalt på 1,2 volymprocent.

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!