• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Grekisk soppa, peperonata med bönor och fylld paprika med chorizo

    Paprikan förtjänar att vara mer än en salladsingrediens. Den friska grönsaken ger fyllig smak till både grytor och soppor. Eller varför inte testa en uppdaterad variant av 70-talsklassikern fylld paprika.

    Grekisk soppa, peperonata med bönor och fylld paprika med chorizo
    Foto: Stefan Wettainen
    Grekisk soppa med ostbröd
    Huvudrätt

    Grekisk soppa med ostbröd

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Peperonata med bönor
    Huvudrätt

    Peperonata med bönor

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Fylld paprika med chorizo
    Huvudrätt

    Fylld paprika med chorizo

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om paprikor

    Paprika tillhör familjen chilifrukter, men är en mild variant utan hetta. Växten kommer från Centralamerika och har funnits i Europa sedan 1500-talet.  

    Paprikor är alltid gröna först och ändrar sedan färg till gul, röd, orange, vit eller lila när de mognar. Gröna paprikor är mindre söta än övriga färger och har även en viss beska. 

    Paprika är bland annat rik på C-vitamin. Allra högst halt har gula varianter, de innehåller tre gånger mer C-vitamin än apelsiner. 

    På senare år har spetspaprikan dykt upp i grönsaksdisken. Det är en avlång variant med sötare smak. Båda sorterna går bra att använda både råa och tillagade, men ska paprikan rostas är den runda varianten bäst, spetspaprikan är tunnare och svårare att skala. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!