• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda recept för dig som älskar blåmusslor

    Miljövänliga, lyxiga, nyttiga, lättlagade och ofta väldigt billiga – musslor är fantastiska och kan varieras i det oändliga. Här är tre rätter för dig som vill testa något annat än moules marinières.

    3 goda recept för dig som älskar blåmusslor
    Foto: Björn Tesch
    Gratinerade musslor med aioli
    Huvudrätt

    Gratinerade musslor med aioli

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kokta blåmusslor med citron
    Huvudrätt

    Kokta blåmusslor med citron

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Nudelsallad med blåmusslor
    Huvudrätt

    Nudelsallad med blåmusslor

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Så förbereder och kokar du musslor

    1.  Förbereda musslor Skrubba musslorna och skölj dem under kallt rinnande vatten. Dra bort eventuellt skägg som sticker ut ur musslan. Knacka öppna musslor lätt mot diskbänken och kontrollera att de sluter sig, annars är de döda och ska kastas. Kasta även trasiga musslor. 

    2.  Tillaga musslor Fräs 2 finhackade schalottenlökar och 2 finhackade vitlöksklyftor mjuka i lite olivolja eller smör i en stor gryta eller kastrull med lock. Slå på 2 dl vitt vin (eller vatten med lite pressad citron) och låt småkoka under lock i 2 minuter. Lägg i musslorna och lägg på locket. Låt koka i 3–4 minuter, tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna och låt spadet koka ihop någon minut, smaka av med salt och peppar. Fördela musslorna i tallrikar, häll över spadet och eventuellt lite persilja och servera. Släng musslor som inte öppnat sig.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!