Bräserad fänkål med tomatvinägrett

Du behöver 2 st fänkål stora 1 msk smör salt och svartpeppar från kvarn 1 dl vatten Vinägrett: 1 st schalottenlök 12 st tomathalvor torkade...


6 portioner

Du behöver

  • 2 st fänkål stora
  • 1 msk smör
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 dl vatten

Vinägrett:

1 st schalottenlök
12 st tomathalvor torkade (gör som i receptet med lufttorkad skinka)
0.5 dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
salt
1 krm svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Dela varje fänkål i 6 klyftor på längden, stek gyllenbruna i en stekpanna med smör, salta och peppra.

2
Häll på vatten i stekpannan, sätt på ett lock och låt fänkålen bli mjuk på låg värme.

3
Skala, finhacka och fräs schalottenlöken tillsammans med de torkade tomaterna i lite av olivoljan i en kastrull några minuter.

4
Tillsätt resten av olivoljan och vinägern, mixa tomatvinägretten slät, smaksätt med salt och svartpeppar.

5
Servera fänkålen på ett fat och häll den ljumma vinägretten över.


Kommentar:
Annorlunda vegetarisk rätt med fänkål och en underbar vinägrett.
God som tillbehör på julbordet eller till buffén.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top