• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda vardagsrätter med krispig fänkål

    God, krispig och med en mild anissmak. Fänkål är en fin grönsak med många möjligheter. Vi bjuder på varm sallad, krispig slaw till lax och mustig gryta.

    3 goda vardagsrätter med krispig fänkål
    Foto: Björn Tesch
    Rostad fänkål och bovetesallad
    Huvudrätt

    Rostad fänkål och bovetesallad

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Stekt lax med fänkålsslaw
    Huvudrätt

    Stekt lax med fänkålsslaw

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Färsgryta med fänkål
    Huvudrätt

    Färsgryta med fänkål

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om fänkål

    Fänkål är en lyxig grönsak med krispig konsistens, mild sötma och lätta lakritstoner. Den är rik på järn, vitamin C, folat och fibrer. 

    Hela grönsaken kan ätas – knölen, stjälkar, blad och frön – och den är god både rå och tillagad. Spara de gröna dilliknande bladen på toppen av fänkålen, och använd som topping. Stjälkarna på späd fänkål kan skivas tunt och ätas råa. På äldre knölar kan de vara lite trådiga, koka dem då i buljonger, till exempel till fisksoppa. 

    Köp fasta fänkålsstånd utan bruna fläckar med fräsch fänkålsdill. Förvaras mörkt och svalt. Kokt fänkål går bra att frysa in. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!