Du behöver
Karamelliserad karré
1 kg hel fläskkarré
3 msk fisksås
2 msk ljus soja
2 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
1 st vitlöksklyftor
0.5 msk riven färsk ingefära
2 msk mörk sirap
1 msk vatten
Picklade grönsaker
350 g morötter rädisa, rättika eller kålrabbi
2 dl vatten
2 dl risvinäger
0.5 tsk salt
2 dl strösocker
Tillbehör
2 st baguetter
strimlad salladslök
gurka skuren i skivor på längden
färsk koriander och/eller mynta
srirachasås
hoisinsås
sesammajonnäs från förrätten eller vanlig majonnäs
Gör så här
Karamelliserad karré Blanda fisksås, soja, risvinäger och sesamolja. Riv vitlöken och rör ner tillsammans med ingefäran. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll marinaden över köttet och förslut väl. Låt marinera i 1 timme. Vänd köttet efter halva tiden.
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en ugnsform och stek i 1 1/2 timme.
Rör ut sirap i vatten och pensla köttet. Stek köttet i ytterligare 30 minuter och pensla köttet ett par gånger till under tiden. Låt köttet svalna.
Picklade grönsaker Koka upp vatten, vinäger, salt och socker och låt lagen svalna helt. Skär grönsakerna i tunna stavar eller i skivor. Häll lagen över och låt stå i en timme. Grönsakerna håller sig i kylen i cirka två veckor.
Skär köttet i tunna skivor och ställ fram tillsammans med tillbehören. Låt alla bygga sin egen banh mi-macka genom att fylla baguetter med kött, grönsaker och såser.
Tips Överblivet kött är gott att ha i en nudelsallad.
Låt var och en komponera sin egen vietnamesiska banh mi-macka med smakrik karamelliserad karré, sötsyrliga picklade grönsaker, aromatiska örter och sås efter smak.