Nektariner med yoghurtkräm och kaksmulor

Du behöver Kaksmulor 50 g smör 0.5 dl ljust muscovadosocker 1.5 dl vetemjöl 0.5 tsk finmalen kardemumma Yoghurtkräm 3 dl tjock grekisk yoghurt 2.5 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Kaksmulor

50 g smör
0.5 dl ljust muscovadosocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk finmalen kardemumma

Yoghurtkräm

3 dl tjock grekisk yoghurt
2.5 msk florsocker
150 g färskost av philadelphiatyp
2 msk citronsaft
1 tsk finrivet citronskal

Nektariner

3-4 st nektariner
1 st lime
1 msk florsocker
1 msk finhackad mynta + lite till dekoration

Gör så här

1

Kaksmulor Sätt ugnen på 175 grader. Dela smöret i mindre bitar och lägg ner i en bunke. Tillsätt socker, vetemjöl och kardemumma. Nyp snabbt samman till en smulig deg.

2

Lägg ut smulet på papprad plåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills kaksmulorna fått fin färg. Låt svalna.

3

Yoghurtkräm Lägg alla ingredienser till yoghurtkrämen i en bunke och vispa samman med elvisp till en krämig konsistens.

4

Nektariner Kärna ur och dela nektarinerna i mindre bitar. Lägg i en skål och pressa ner saften av limen. Tillsätt florsocker och finhackad mynta, blanda.

5

Strax före servering, varva nektariner, yoghurtkräm och kaksmulor i glas. Toppa gärna med lite finhackad mynta.


Kommentar:
Syrlig och knaprig dessert med allt gott i ett glas. Här har vi använt nektariner. Det är också gott med olika sorters bär eller melon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top