• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Marinerade oliver, moussaka och grekisk yoghurtdessert

    Vi tar köksvägen till Grekland med en klassisk kaneldoftande moussaka. Tomattoast med fetaost till förrätt och yoghurt till dessert, förstås.

    Marinerade oliver, moussaka och grekisk yoghurtdessert
    Foto: Björn Tesch
    Marinerade oliver med vitlök
    Förrätt

    Marinerade oliver med vitlök

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Lantbröd med tomatsalsa
    Förrätt

    Lantbröd med tomatsalsa

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Moussaka på lammfärs
    Huvudrätt

    Moussaka på lammfärs

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Yoghurtdessert med mandel
    Dessert

    Yoghurtdessert med mandel

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Gott att dricka till

    Kanelkryddig mat kan vara knepigt till ett stramt, fatlagrat rödvin. Ett lite yvigare, med viss fruktsötma och medelsträvhet passar bättre. Servera vinet 16–18 grader varmt.

    Budget2009 Palazzo Mio Rosso,Italien, 69 kr. Eko.

    Lite dyrare 6420 Apothic Red, USA, 99 kr.

    Alkoholfritt Blåbärsdryck med lite koncentrerad hallonsaft i.

    Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!