• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Krustader med gravad lax, västerbottenpaj och enkel citronglass

    Kokta kräftor, fyllda krustader, en paj på köpt smördeg och glass med bara tre ingredienser – så får du en lyxig kräftmiddag med minimal ansträngning.

    Krustader med gravad lax, västerbottenpaj och enkel citronglass
    Foto: Björn Tesch
    Krustader med gravad lax
    Förrätt

    Krustader med gravad lax

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Västerbottenpaj med löjrom
    Huvudrätt

    Västerbottenpaj med löjrom

    10 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Enkel citronglass med kolasås
    Dessert

    Enkel citronglass med kolasås

    10 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Dillsmör

    Blanda 50 g rumsvarmt smör med 2 msk finhackad dill, 1 tsk fint rivet citronskal, en nypa flingsalt och lite nymalen svartpeppar så får du ett jättegott dillsmör till brödet.

    Gott att dricka till

    Lageröl och dillsnaps går fint till menyn. Vill man ha vin behövs ett med lite sötma eller åtminstone rondör, för att balansera löjromssälta och rå lök.

    Öl 1466 Landsorts Lager 5,3 %, Sverige, 29:30 för 500 ml.

    Alkoholfritt öl 1909 Nils Oscar Alkoholfri, 0,4 %, Sverige, 15:90 för 330 ml.

    Snaps 304 Vinfabrikens Eko Snaps, Sverige, 189 kronor för 500 ml.

    Alkoholfri snaps Avslagen, iskyld indian tonic som fått dra med dillstjälk över natten.

    Vin 5901 Ruppersberger Nussbein Riesling Kabinett, Tyskland, 79 kr.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!