• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda vardagsrätter med färskpotatis i huvudrollen

    Färskpotatisen är fulländad som den är, med bara lite smör och salt. Men när du vill variera dig bjuder vi på pizza, tortilla och potatissallad på vår svenska primör.

    3 goda vardagsrätter med färskpotatis i huvudrollen
    Foto: Eva Hildén
    Pizza bianca med färskpotatis
    Huvudrätt

    Pizza bianca med färskpotatis

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Tortilla med färskpotatis
    Huvudrätt

    Tortilla med färskpotatis

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Färskpotatissallad med kyckling
    Huvudrätt

    Färskpotatissallad med kyckling

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om färskpotatis

    Den första färskpotatisen kommer i början av maj och skördas fram till slutet av september. Den är inte lika stärkelserik som vinterpotatis och innehåller mer vatten.

    Bästa sättet att koka färskpotatisen är att lägga den i saltat kokande vatten, gärna med några dillstjälkar, vattnet ska nätt och jämnt täcka potatisen. Låt sjuda under lock tills den är mjuk, känn med provsticka. Häll av potatisen så fort den är klar, lägg dubbel­vikt hushållspapper eller en kökshandduk över den och ånga av den noga. Toppa med färsk dill och servera med smör. 

    Förvara potatisen mörkt och svalt, bästa temperaturen är 4–6 grader. 

    Potatis innehåller C- och B-vitamin och kalium. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!