• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Helgens mat: Sötpotatisklyftor, laxburgare och pannacotta med mjölkchoklad

    Lax ger goda, saftiga burgare, och med många smakrika tillbehör blir de extra lyxiga. Vad sägs om guacamole, picklad gurka och wasabimajonnäs?

    Helgens mat: Sötpotatisklyftor, laxburgare och pannacotta med mjölkchoklad
    Foto: Eva Hildén
    Ugnsbakade sötpotatisklyftor
    Förrätt

    Ugnsbakade sötpotatisklyftor

    35 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Laxburgare med guacamole
    Huvudrätt

    Laxburgare med guacamole

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Pannacotta med mjölkchoklad
    Dessert

    Pannacotta med mjölkchoklad

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Gott att dricka till

    Ljust öl, pilsner eller ale smakar finfint till laxburgarna. Pilsner och lager njuts bäst kylskåpskall, 5–8 grader, medan ale vinner på att vara något mindre kyld. Gärna runt 12 grader, det vill säga källarsval.

    Lager/pilsner 1570 Wisby Pils, 5 %, Sverige, 19:90 för 330 ml.

    Ljus ale 1547 Sigtuna Organic Ale, 4,5 %, Sverige, 19:90 för 330 ml.

    Alkoholfritt 1954 Eriksberg Hovmästarlager, 0,5 %, Sverige, 11:90 för 330 ml.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!