• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda försommarrecept med makrill

    På försommaren är makrillen som godast, len och fin i smaken. Laga klassisk svensk makrill med grädde, vitt vin och dill, asiatisk med japansk soja och sesamolja eller medelhavsinpirerad med ugnsrostad blomkål och bönröra.

    3 goda försommarrecept med makrill
    Foto: Åsa Dahlgren
    Panerad makrill med bönröra
    Huvudrätt

    Panerad makrill med bönröra

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Stekt makrill med gräddsås
    Huvudrätt

    Stekt makrill med gräddsås

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Asiatisk makrill med grönsaker
    Huvudrätt

    Asiatisk makrill med grönsaker

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om makrill

    Makrillen är en omtyckt matfisk som lever vid Nord-amerikas kust, i Nordsjön, i Medelhavet och vid Svarta havet. På vintern lever den i djupt vatten, under april–maj vandrar den in i Skagerrak och Kattegatt för att leka. Makrillen fiskas främst på västkusten och är Bohusläns landskapsfisk.

    Makrillen saknar simblåsa, vilket betyder att den kan dyka obehindrat men också att den måste hålla sig i rörelse för att inte sjunka.

    Färsk makrill kan köpas från april–maj till en bit in på hösten. Makrillen är en fet fisk, fettet är av den nyttiga omättade sorten. Makrill är rik på omega 3. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!