• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 vardagsrecept med prisvärda knippmorötter

    Den späda knippmoroten är en användbar säsongsgrönsak. Tillagad blir den mjuk och mjäll med en intensiv härlig sötma.

    3 vardagsrecept med prisvärda knippmorötter
    Ugnsmorötter med varmrökt lax
    Huvudrätt

    Ugnsmorötter med varmrökt lax

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Pasta med morot och pistaschpesto
    Huvudrätt

    Pasta med morot och pistaschpesto

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Morotsgalette med ricotta
    Huvudrätt

    Morotsgalette med ricotta

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om knippmorötter

    Moroten fick sin orange färg i slutet av 1700-talet då holländska odlare muterade stammar av en lila sort. Innan dess fanns vita och lila sorter. 

    Morötter är rika på kalium, jod och betakaroten, som förvandlas till A-vitamin i kroppen. Kroppen tar upp mer antioxidanter från kokta morötter, men råa morötter innehåller fler vitaminer, så ät gärna både råa och tillagade. 

    Ta bort blasten när du köper knippmorötter så håller de längre i kylskåpet. Blasten går bra att äta, den är till exempel god att ha i sallad. 

    Om morötterna blivit mjuka går det bra att lägga dem i kallt vatten en stund så återfår de sin spänst.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!