Du behöver
- 100 g smör
- 0.5 l mjölk
- 50 g jäst
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk salt
- 9 dl grahamsmjöl
- 7 dl vetemjöl
- 1 st ägg till pensling
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt. Smula jästen i en degbunke. Lös jästen i degspadet, tillsätt resten av ingredienserna, arbeta ihop degen. Jäs i cirka 30 minuter.
2
Rulla ut 3 längder, platta ut till cirka 2 centimeters tjocklek och skär i trekanter.
3
Lägg frallorna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
4
Sätt ugnen på 225 grader. Om man vill vara lyxig så penslar man med ägg före gräddningen. Grädda frallorna i cirka 8 minuter.
Tillagningstid: 25 minuter + jästid 60 minuter.
Läsarrecept: Inger Bure, Linköping