• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda vardagsrecept med halloumi

    Den härligt sega och goda halloumiosten är lätt att grilla, steka och tillaga i vardagsköket. Vi kryddsteker den till sallad, panerar den och lagar en maffig medelhavsgratäng.

    3 goda vardagsrecept med halloumi
    Foto: Lee Kearney
    Kryddig halloumi med arabisk sallad
    Huvudrätt

    Kryddig halloumi med arabisk sallad

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Panerad halloumi med färska örter
    Huvudrätt

    Panerad halloumi med färska örter

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Medelhavsgratäng med halloumi
    Huvudrätt

    Medelhavsgratäng med halloumi

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om halloumi

    Halloumi är en cypriotisk ost som kan användas på många olika sätt i köket. Den är fast och härligt seg i konsistensen med gott tuggmotstånd och passar både att grilla och steka. Godast är den när den är alldeles nylagad och varm med frasig stekyta. 

    Halloumi görs på en blandning av får-, ko- och getmjölk. Traditionell halloumi görs endast på get- och fårmjölk.

    Osten har en lång tradition som troligtvis sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet när man började tillverka halloumi på Cypern. 

    Tillsätt flytande honung vid serveringen för en fin kontrast mot sältan i osten. Eller krydda med en nypa chilipeppar och pressad citron.

    Ett enkelt sätt att tillaga osten är att bryta itu den i sprickan som bildas i tillverkningsprocessen och steka den i olivolja.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!