• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda vardagsrätter med grön sparris

    Sparris är verkligen ett efterlängtat vår- och försommartecken. Njut den i en god frittata, i krämig soppa eller i en sallad med varmrökt lax.

    3 goda vardagsrätter med grön sparris
    Foto: Åsa Dahlgren
    Sparrissoppa med färskoströra
    Huvudrätt

    Sparrissoppa med färskoströra

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Sparrissallad med varmrökt lax
    Huvudrätt

    Sparrissallad med varmrökt lax

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Frittata med sparris
    Huvudrätt

    Frittata med sparris

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om sparris

    Grön sparris är rik på vitamin A, C och B-vitaminet folsyra, men också kalium, fosfor och zink. Den växer ovan jord, medan vit sparris täcks med jord för att behålla sin färg. Svensk sparris finns i butik från maj till juni, övriga tider säljs importerad sparris. 

    Välj sparris som är spänstig, med fräsch snittyta och fina knoppar. Förvara den i kyl.

    Grön sparris är lättlagad och behöver inte skalas. Bryt eller skär bara av den nedersta hårda delen av sparrisstjälken.

    Sparrisen är god lättkokt, men den passar också att grilla eller steka. Prova att servera den rå, hyvla med potatisskalare och ha i sallader eller som topping på paj eller macka

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!