Krämig mathavre med ugnstomater

Du behöver 500 g små tomater 1 msk olivolja 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 l grönsaksbuljong 3 dl mathavre 250 g ricotta 1...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g små tomater
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 dl mathavre
  • 250 g ricotta
  • 1 kruka basilika

Till servering

olivolja
basilika

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. Rosta tomaterna i 20 minuter. 

2

Koka upp buljongen och lägg i mathavren. Koka i tio minuter, häll sedan av buljongen. Rör ner ricottan och de varma tomaterna, men spara några tomater att toppa med. Hacka basilikan, och rör ner den. Smaka av med salt och peppar.

3

Lägg upp mathavren i skålar och ringla över lite god olivolja. Toppa med tomater och basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top