• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda vardagsrätter med ricotta i huvudrollen

    Den italienska färskosten ricotta är god som den är men passar också utmärkt i mat. Vi bjuder på gnocchi, couscous med ricottakräm och bakad ricotta.

    3 goda vardagsrätter med ricotta i huvudrollen
    Foto: Eva Hildén
    Ricottagnocchi med spenat och lax
    Huvudrätt

    Ricottagnocchi med spenat och lax

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Couscous med ricottakräm
    Huvudrätt

    Couscous med ricottakräm

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Bakad ricotta med tomat
    Huvudrätt

    Bakad ricotta med tomat

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om ricotta

    Ricotta är en traditionell italiensk färskost. Den har mild sötaktig smak och grynig krämig textur. Den vanligaste ricottan, som finns att köpa i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker, kallas ricotta fresca. Namnet ricotta betyder omkokt och syftar på att osten görs av vassle som finns kvar efter osttillverkning av ko- eller fårmjölk.

    Ricotta kan du äta som den är, men den är också fantastisk i matlagning. Toppa sallad eller soppa med ricotta, använd i brödbak eller i lasagnefyllning, med andra ord på samma sätt som du använder keso eller kesella.

    Ricotta bör förvaras övertäckt eller i sin förpackning i kylskåp så att den håller sig fräsch.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!