• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda och budgetvänliga rätter med torkade linser

    Experimentera och botanisera bland torkade linser och en helt ny matvärld kommer att öppna sig. Linser har allt: de är goda, användbara, billiga, nyttiga och inte minst snälla mot vår miljö.

    3 goda och budgetvänliga rätter med torkade linser
    Röd linsbolognese med rotselleri
    Huvudrätt

    Röd linsbolognese med rotselleri

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Persisk linssoppa med lammfärs
    Huvudrätt

    Persisk linssoppa med lammfärs

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Varm belugasallad med rotfrukter
    Huvudrätt

    Varm belugasallad med rotfrukter

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om linser

    Linser tillhör gruppen baljväxter. De är rika på mineralämnen, vitaminer, proteiner, fibrer och den sortens kolhydrater som tar lång tid att bryta ner, vilket gör att vi håller oss mätta länge. Proteinerna i linser är uppbyggda av essentiella aminosyror som annars finns mest i animalier, linser är på så vis extra viktig mat för den som är vegetarian. Linser finns i många färger: gröna, röda, gula och bruna.

    De kan användas i sallader, soppor, biffar, lasagne, gratäng och i brödbak. Linser behöver inte blötläggas utan kokas direkt.

    Röda linser faller sönder när du kokar dem och kräver ganska mycket vatten vid kokning. Belugalinser har fått sitt namn av att de liknar rysk belugakaviar.

    Belugalinser och gröna linser håller sig hela efter kokning och passar därför i sallader. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!