• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 goda vardagsrätter med budgetvänlig vitkål i huvudrollen

    Vitkål är en prisvärd råvara som säljs året om, rik på fibrer och vitaminer. Vi bjuder på lata kåldolmar, texmex-slaw i tacos och ugnsrostad kål.

    3 goda vardagsrätter med budgetvänlig vitkål i huvudrollen
    Foto: Eva Hildén
    Rostad vitkål med nötsmör
    Huvudrätt

    Rostad vitkål med nötsmör

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kycklingtaco med texmex-slaw
    Huvudrätt

    Kycklingtaco med texmex-slaw

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Lata kåldolmar med smetana
    Huvudrätt

    Lata kåldolmar med smetana

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om vitkål

    Vitkål kan vi köpa året runt. Den är full av vitaminer och rik på fibrer, hälsosam och kalorisnål. I välsorterade butiker finns även spetskål. På våren kommer också färsk vitkål. Spetskål och färsk vitkål är lösare knutna och skiftar i grönt. Vitkål har krispig konsistens och god kålsmak. Spets- och färskkål är mildare i smaken och bladen är mjukare. 

    Det ligger rätt i tiden att använda hela råvaran. Riv rotstocken på den grova sidan av rivjärnet och använd
    i sallader, istället för att kasta den.

    Vitkål kan varieras på många sätt och är god i både kalla och varma rätter.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!