• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Helgens meny: Rotsellerisoppa, risotto med rostad pumpa och blodapelsinpaj

    Vinterns gröna råvaror hyllas i en helgmiddag med rotsellerisoppa och risotto med pumpa och grönkål. Blodapelsinpaj är ett självklart dessertval.

    Helgens meny: Rotsellerisoppa, risotto med rostad pumpa och blodapelsinpaj
    Foto: Lee Kearney
    Rotsellerisoppa med ädelost
    Förrätt

    Rotsellerisoppa med ädelost

    40 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Risotto med rostad pumpa
    Huvudrätt

    Risotto med rostad pumpa

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Blodapelsinpaj med färskostkräm
    Dessert

    Blodapelsinpaj med färskostkräm

    1 timme   Recept från Icakuriren.se

    Gott att dricka till

    Till grönsaksrisotton lämpar sig ett vitt vin från sydliga breddgrader, som här Syditalien. Solmängden ger vinet trygg rondör och stadga. Ta vinet ur kylen en halvtimme före servering.

    Budget 2396 Selvabianca Fiano, Italien, 65 kr.

    Lite dyrare70297 Cantina Zaccagnini Pecorino, Italien, 89 kr.

    Alkoholfritt Välj en så torr äppelmust som möjligt, gärna lokal.

    Dryckestips Charlotte Sjögren sommelier

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!