Soppa med ärtor på en kvart

Grön ärtsoppa slår sällan fel och är perfekt att laga både i en stressad vardag som till middagsbjudningen. Att soppan dessutom går snabbt att laga är bara pricken över i:et.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond eller 1,5 buljongtärning
  • 100 g spenat fryst eller färsk
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk pressad citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping

100 g chèvre
1 näve ärtskott
0,5 dl blandade frön rostade

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en kastrull. Häll på vatten och fond och koka upp. Lägg i spenat och ärtor och låt sjuda i några minuter. 

2

Häll i crème fraiche och citron och mixa helt slätt med mixerstav eller i mixer. Smaka av med salt och peppar.

3

Topping Häll upp soppan i skålar och toppa med smulad chèvre, ärtskott och lite rost­ade frön.  

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top