Du behöver
- 1 st blåmusslor 1 nät, (ca 1 kg)
- 1 st lök hackad
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 st röd chili finhackad
- 3 msk olivolja
- 2 dl vitt vin torrt
- 400 g krossade tomater
- 0.5 tsk oregano
- 0.5 tsk strösocker
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 msk smör
- 300 g spagetti
- oregano ev färsk
Gör så här
1
Skölj musslorna noga i kallt vatten. Kassera musslor som är trasiga
2
eller öppna och som inte sluter sig när du knackar på dem.
3
Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en stor kastrull ett par minuter utan att de tar färg. Höj värmen och lägg i musslorna, häll på vinet och lägg på lock. Koka i 3–4 minuter så att musslorna öppnar sig ordentligt. Lyft upp musslorna med hålslev och lägg på ett fat.
4
Häll tomaterna i musselbuljongen tillsammans med oregano. Koka ihop såsen på medelvärme i 15 minuter. Koka under tiden spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Smaka av såsen med socker, salt och svartpeppar, rör i en klick smör.
5
Värm musslorna i såsen och blanda allt med pastan. Klipp över lite färsk oregano om du vill.