• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 3 nya goda vardagsrecept med fläskkotlett

    Kotlett av gris är magert kött som lånar sig till många olika smakriktningar. Sjud den i buljong, fyll och panera eller stek med örter och servera med fräsch sallad.

    3 nya goda vardagsrecept med fläskkotlett
    Foto: Åsa Dahlgren
    Kotlettgryta med rotfrukter
    Huvudrätt

    Kotlettgryta med rotfrukter

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Rosmarinkotlett med äppelsallad
    Huvudrätt

    Rosmarinkotlett med äppelsallad

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Dijonfylld kotlett med stekt gnocchi
    Huvudrätt

    Dijonfylld kotlett med stekt gnocchi

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om kotlett

    Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Fläskkotlett kallas en ryggkota med tillhörande kött. Urbenad och finputsad kallas kotlettraden ytterfilé eller fläskhare. 

    Välj gärna kotlett med ben och fettrand kvar, den är extra smakrik. Beräkna 175 gram per person om benet är kvar. Benfri – 125 gram per person.

    Kotlett utan fettrand innehåller 2–3 procent fett.

    Stektips Ta fram köttet i rumstemperatur i god tid. Torka av köttet med hushållspapper. Skär 2–3 snitt i fettkappan så att köttet inte skålar sig när det steks. Lägg smör i kall stekpanna, hetta upp, och när fettet är ljusbrunt, lägg i fläskkotletten. Fyll max 2/3 av stekpannan, annars blir köttet kokt istället för stekt.

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!